Ponedjeljak, 05 Siječanj 2015 11:58

OTERAJTE NESANICU: Skuvajte čaj od banane

Napisao 
Izbegavajte da pijete raznorazne tablete koje poboljšavaju san i utiču na opuštanje tela. To nije zdrav način, jer kasnije može da izazove efekte koje nepovoljno utiču na organizam. Predstavljamo vam prirodnu namirnicu koja će rešiti problem sa spavanjem i učiniti da se ujutru osećate sveže.
Banana
 

Nutricionistički gledano, to je plod bogat vitaminima i mineralima, od kojih je fosfor, mangan, magnezijum, kalijum, vitamin A, B6, folna kiselina i vitamin C. Pored toga što čaj od banane umiruje nervni sistem i jača imunitet, pomaže kod regulisanja krvnog pritiska, lošeg varenja, dijabetisa, zatvora, čira, hemoroida, gubitaka koncentracije, gojaznosti, mamurluka i moždanog udara.

Banane su pravi neprijatelj nesanici, jer sadrži triptofan, supstancu koja podstiče proizvodnju serotonina u organizmu. Na taj način ćete umiriti telo i brzo utonuti uDodatna istraživanja su pokazala i to da kore od banane najmanje na sebi imaju tragova od pesticida što je jako bitno za pripremu čaja od ovog mesnatog voća poreklom iz Indije.

Priprema čaja:

U pola litre prokuvane vode dodajte jednu neoguljenu bananu kojoj ste pre toga odsekli krajeve.  Ostavite da se kuva oko 10 minuta. Nakon toga izvadite bananu i čaj je spreman za piće. Ukus ovog krajnje neobičnog čaja će vas odmah kupiti da nećete prestati da ga pijete. Kuvanu bananu ne bacajte. Možete je pojesti ili u blenderu izmiksovati sa drugim voćem.

Pročitano 2784 puta

Ostali članci: ljekovito bilje