Srijeda, 30 Listopad 2013 05:08

Zimska tromost

Napisao 

Tromost koja čovjeka obuzme za vrijeme mračnih jesenskih i zimskih mjeseci često potraje do proljeća. Osim što djeluje psihološki, mnogi misle da depresija slabi i imunološki sustav. Ovo su jednostavni savjeti koji mogu pomoći da organizam fizički i psihički ojača:

Odmor
Osigurajte sebi dovoljno sna. Najbolje je da legnete u krevete i ustajete otprilike u isto vrijeme kako biste omogućili svojem organizmu da se navikne na odgovarajući bioritam.

Tekućina
Iako zimi nemate potrebe za tekućinom, trebate piti razne napitke najmanje dvije litre dnevno. Osim vode, to mogu biti biljni čajevi, prirodni sokovi, topli napitci s medom ili cimetom.

Smijeh
Čovjekov imunološki sustav najbolje funkcionira kada smo sretni. Zimi gledajte komedije i filmove sa sretnim završetkom, pođite u kazalište koje daje vesele predstave, družite se sa zabavnim ljudima koji vas mogu nasmijati,

Vitamin C
Voće i povrće zimi nije tako ukusno kao ljeti, ali koristite sve što vam se nađe pri ruci, od mrkve do kupusa i peršina. Jedite tople juha od povrća, svježe ili lagano kuhano voće, te uzimanje dodatne količina vitamina C

Pročitano 2373 puta

Ostali članci: bolesti