Petak, 15 Ožujak 2013 13:22

Bubrezi - Dubravko Hrkovac

Napisao 

 

Ovo je pismo pacijentice koja je prema nalazima liječnika trebala ići na dijalizu, ali nakon tretmana Dubravka Hrkovca liječnica je rekla da to nije potrebno. Sama je opisala kako se osjećala prije i za vrijeme tretmana, te kako je na nju djelovala bioenergija.

dubravkohrkovac-ll

«Sjećam se da sam još kao djevojka često izostajala iz škole zbog upale mjehura ili bubrega. Bilo je potrebno nekoliko tjedana da se potpuno oporavim za odlazak u školu. Bolovi su ponekad bili toliko jaki da sam gotovo izgubila svijest. Zadnjih desetak godina nisam imala takvih problema pa sam  mislila da sam se zauvijek riješila bolesti.

Međutim, u travnju prošle godine ponovo je sve počelo. Prvo kao neugodan pritisak u oba bubrega koji se vremenom pretvorio u sve jaču bol. Nakon mjesec dana bolovi su postali trajni. Danju su me ometali u radu a noću nisam mogla naći položaj u kojem bih mogla mirno zaspati. Umor je postajao sve jači, poremetio se tlak, počeli su oticati zglobovi na nogama…

 

Dijaliza

Otišla sam kod liječnice koja me je poslala na laboratorijske pretrage. Prva vrijednost «kreatinina» koju su mi izmjerili krajem svibnja bila je blago povišena (145). Preporučena mi je dijeta i ponovna kontrola svakog mjeseca, no vrijednost kreatinina i ureje su se stalno povećavale, a 20. prosinca pokazala je da je od početka studenog vrijednost kreatinina narasla sa 226 na 404, a ureje sa 26 na 39. To se vidi i na nalazima koje sam vam poslala.

Tada je liječnica prvi puta spomenula dijalizu. Rekla mi je da lijekovi koje mi je prepisala ne daju željeni učinak i predvidjela je početak dijalize za 3-4 mjeseca. Ne znam kako sam uspjela doći do kuće. Gotovo cijelim putem sam plakala od šoka. Samo ne dijaliza – pomislila sam.

Bila sam jako uplašena jer su mi pred očima bili moji unuci o kojima više neću moći brinuti. Neću moći fizički ništa raditi, neću moći na more i još mnogo drugih stvari koje sam mogla kao zdrava osoba. Kad sam stigla kući, nakon dugog savjetovanja s mojim suprugom dogovorili smo se da pokušam s bioenergijom jer više nemam što izgubiti.

 

Toplina u bubrezima

U to vrijeme imala sam i bolove u leđima i želucu te visoki tlak. Od 20. prosinca do 16. siječnja Dubravko Hrkovac napravio mi je tri tretmana s razmakom od tjedan dana. Tijekom svakog tretmana osjećala sam jaku toplinu u bubrezima koja se širila po cijelim leđima. Pred kraj tretmana imala sam osjećaj da mi bubrezi lagano trepere kao da su se probudili.

Toplinu sam znala osjećati još nekoliko dana nakon primljenog tretmana.

Premda mi je liječnica zakazala sljedeću kontrolu tek krajem veljače ja sam bila nestrpljiva i otišla sam u laboratorij već 16. siječnja. Nalaz je pokazao da se nakon svega tri terapije vrijednost kreatinina smanjila sa 404 na 154, a ureja je pala sa 39 na 20.3

I moje subjektivno stanje je bilo bolje. U tako kratko vrijeme bolovi su nestali, tlak se stabilizirao, zglobovi više nisu oticali. Liječnica je, pregledavši nalaze rekla da dijaliza neće biti potrebna. Bila je začuđena brojkama koje je vidjela na nalazima. U prvom trenutku nije ni povjerovala u njih govoreći da je to možda neka greška. Kad sam joj rekla da sam u međuvremenu probala s terapijom bioenergijom, odustala je od provjere nalaza.»

 

Pročitano 5402 puta