Srijeda, 13 Veljača 2013 06:38

Homeopatska iskustva

Napisao 

Jedna od naših najpoznatijih homeopatkinja i suradnica Altertv-a Nevenka Barbutov s nama je podjelila neke od slučajeva iz svoje prakse kako biste razumijeli što je homeopatija i kako pomaže.

Priča 1

Žena rođena 1932. godine došla je na prvi pregled u lipnju 2000. godine. Cijelu zimu boljeli su je kuk i koljeno, imala je simptome artritisa i reume, ukliješten živac, te se teško kretala. Osim toga, imala je tri godine anginu pektoris i nije mogla podnijeti fizički napor. Dvaput je dobila napad gušenja uz lupanje srca i bol u grudima koja se širila prema ramenima.

Ujutro, kad bi ustala, boljelo bi je čitavo tijelo. Bilo bi joj bolje nakon prvih pokreta, kad bi se malo razgibala. Više je tegoba osjećala noću, kad je mirovala. Često je i mnogo mokrila. Povremeno bi imala glavobolje. No gospođa se ponašala "užurbano", sve probleme htjela je brzo riješiti.

Dobila je lijek RHUS TOX potencije C 30 koji je pila jedanput dnevno tijekom pet dana. Peti dan zaboljela su je oba koljena, ali mogla se sagnuti nad kadu, što je prije bilo nezamislivo. Javila se telefonom nakon mjesec dana i opet je dobila isti lijek.

U listopadu iste godine dovela je rođaka na pregled i otišla u dugu šetnju dok ga je čekala. Bila je dobro raspoložena, ispričala je kako je cijelo ljeto odlazila na duge šetnje i planinarenje, što nije mogla raditi pet godina. Osjećala se jako dobro i zatražila je homeopatski lijek za vene. Opet je dobila RHUS TOX C 30, a za vene lijek HAMAMELIS. Nazvala je u siječnju 2001. godine i rekla da više nema bolova.

 

 


 

 

Priča 2

Poduzetnik star 30 godina imao je u posljednje tri godine tonzilitis i sinusitis pet do deset puta tijekom godine. Alergijski napadi javili bi se u proljeće, u veljači i ožujku, a zatim opet od kolovoza do studenog. Nos mu je bio stalno začepljen, imao je nakupine duboko u grlu i svrab. U ustima je imao slatkasto–truli zadah. Nisu mu pomagale inhalacije niti antibiotici.

Nije podnosio miris luka, koji bi mu izazivao mučninu i povraćanje. Povremeno je imao sluz u stolici. Dobio je lijek
KALI BICROMICUM potencije 30 C. Pio ga je triput dnevno tijekom tri dana. Svi opisani simptomi su nestali, osjećao je da ima mnogo više energije, kao da je 10 godina mlađi.

 

 


 

 

Priča 3

- Dječak star 13 godina imao je streptokoknu upalu grla. Bol se širila u desno uho. Dobio je lijek STREPTOCOCCIN 200 C. Nakon mjesec dana pretragom je utvrđeno da streptokoka više nema. Uho ga je još uvijek boljelo, naročito nakon svakodnevnog treninga plivanja. Bio je osjetljiv na klor. Dobio je lijek CHLOR 200 C. Bilo mu je mnogo bolje nakon nekoliko dana, a bol u uhu javljala se samo povremeno. Dobio je ulje divizme za kroničnu bol u uhu, koje uzima povremeno.

 

 


 

 

Priča 4

Žena stara 29 godina bila je anemična od puberteta. Imala je napade tahikardije s gušenjem. Osjećala je nesigurnost i strah od smrti. Nos joj je bio često začepljen i nije mogla disati. Patila je od nesanice i šumova u ušima, a bila je i razdražljiva. Dobila je lijek CHAMOMILA 200 C. Nakon dva mjeseca javila je da je imala samo još jedan slabi napad, a poslije toga stanje joj se popravilo. Uzela je i lijek FERRUM-PHOS za anemiju. Nakon tri mjeseca krvna slika se popravila, a drugih tegoba nije bilo.

 

 


 

 

Priča 5

Muškarac star 45 godina došao je s planinarenja s bolnim, otečenim i crvenim nosom od uboda stršljena. Imao je jake bolove i patničko lice. Takva ozljeda može boljeti danima. Dobio je dvije doze lijeka APIS 30 i bol je vrlo brzo prošla, a zatim je je nos splasnuo a crvenilo se povuklo.

Pročitano 2726 puta