Utorak, 09 Prosinac 2014 22:22

Što Feng shui zaista jest, a što nije

Napisao 

Sandra Drinčić, vlasnica Feng Shui Instituta, otkriva što su zablude, a što istine o drevnoj kineskoj vještini uređenja prostora,  je li kupaonica zaista mjesto loše energije i gdje je najbolje da se nalazi spavaća soba u domu.

 

 

Savjeti o tome kako putem feng shuija pronaći idealnu ljubav, sjajan posao ili riješiti zdravstvene probleme ne daju se olako, a zabluda o ovom drevnom principu, saznajemo, ima pregršt.

 

- Pročitala sam pregršt tvrdnji vezanih za feng shui za koje nisam smatrala da ih trebam zapamtiti. Jednu stvar, međutim, sa sigurnošću mogu potvrditi, a to je da žaba ne može donijeti novac – počinje priču Sandra Drinčić, predavač njemačkog Instituta “Qi Mag Feng Shui”, i vlasnica Feng Shui Instituta u Beogradu, dodajući da nikada ne daje olako savjete o tome kako okretanje feng shui principima može pomoći u rješavanju životnih problema.

 

- Savjeti se tako ne daju. Imam razrađen sistem rada koji podrazumijeva pregled nekretnine i štetnih, negativnih zračenja, izračunavanje mnogih proračuna na osnovu datuma rođenja ukućana i datuma useljenja, njihovih zatečenih pozicija, zatečenog energetskog stanja nekretnine, blokade, zdravstvenih problema na osnovu izgleda nekretnine. Na osnovu svega navedenog, dolazim do dijagnostike prostora. Nakon dobre dijagnostike, možemo očekivati i dobre rezultate rada.

 

Osnovni principi feng shuija, prema Sandrinim riječima, su usklađenost čovjeka i nekretnine koju koristi s dvije vladajuće energije oko njega, energijom neba i energijom zemlje. Parcijalno primjenjivanje ovog principa nije nešto što bih preporučila, a kontraefekte, kaže, mogu stvoriti samo ljudi, koji se bave ovim principom, a nisu educirani.

 

O nekim osnovnim postulatima, međutim, nema spora. Po feng shui principu, kupaonica zaista oduzima zdravu energiju stana, a kako se to može izbjeći, Sandra kaže:

 

- Kupaonica je mjesto gdje se ljudski organizam prazni i gdje ima puno loše energije. Na kojoj poziciji se nalazi u nekretnini (po kompasnim direkcijama), u tom dijelu organizma može stvoriti problem: sjever (bubrezi, mjehur, uši), sjeveroistok (slezena, šaka), istok (jetra, oči), jugoistok (žuč, noga), jug (srce, tanko crijevo), jugozapad (abdomen, bol u ramenu), zapad (pluća, osip na koži), sjeverozapad (debelo crijevo, nos, prehlade), centar doma (želudac, pad imuniteta).

 

Sandra dodaje da se mnogi kronični zdravstveni problemi mogu ublažiti primjenjivanjem feng shui principa, ali da treba znati kako.

 

- Ne može samo rad na nekretnini donijeti izlječenje. To je samo jedna od stavki koje pomažu. Vježbe “qi gong“ predstavljaju tehnike samoizlječenja, važne su i zdrava ishrana na bazi ljekovite makrobiotike, akupunktura tijela radi aktiviranja točaka koje su u blokadi, detoksikacija organizma.

 

sandra

 

U postizanju skladnog ljubavnog života, pak, jedna od važnih stavki je i to gdje se u domu nalazi spavaća soba. Prema Sandrinim riječima, najidealnije bi bilo da se spavaća soba nalazi u pozadini doma.

 

- To naročito vrijedi za roditeljsku sobu, jer onaj tko je u pozadini ili iznad, on vlada i drži kontrolu nad djecom. Treba voditi računa o čistoći sobe, poziciji kreveta, poziciji osobe (u kom pravcu spava na osnovu datuma rođenja), o tome da se ne koriste ogledala, niti elektro-uređaji, pregledaju zračenja. Ako pomenute osnove nisu ispoštovane, ništa neće poboljšati partnerski odnos.

 

Dovođenje jače energije korektivnim mjerama i poboljšanje “pozadine doma” automatski dovodi i do poboljšanja financijske situacije u kući. Energija je novac, te mora imati svoj dobar tijek kako bi bila prosperitetna za ukućane.

 

Pomenutih feng shui principa, kako Sandra navodi, mogu se držati ljudi bez obzira na to koje su vjere.

 

- Naše bake, koje su bile izuzetno pobožne, znale su sva pravila zdravog, poštenog i boljeg života samo nisu znale da se taj način po Kinezima zove feng shui. Blagoslov doma, pročišćavanje paljenjem kandila, držanje suhog bosiljka u blizini ulaza za zaštitu, obavezan vjerski oltar u domu… Samo su jedan mali dio koji u praksi učim druge i radim. Moje pravilo glasi: Ako zarađujem radom na tuđim nekretninama, logično je da dio tog novca ulažem u Božju kuću. Neću moći bolji poklon svojoj djeci dati od ovoga. Treba svakodnevno blagosloviti svoj dom, ali i zaslužiti blagoslov – završava kratku lekciju o feng shuiju Sandra, dodajući da jedno bez drugog ne ide!

Izvor: telegraf.rs

 

Pročitano 1906 puta