Utorak, 27 Studeni 2012 06:49

U svjetlosti andjela

Napisao 

Tragovi proslosti su iza, ostaju u umu, po njima drugi mogu hodati ali se ne mogu ponoviti, mogu biti slicni, malo ljepsi, ruzniji, prekrasni, ali svaki ostaje u pamcenju.

Na putu ispred,na nepoznanici otisnut ce se novi, slabiji ili jaci, plici ili dublji ovisi o snazi, vjeri, samopouzdanju, o sigurnosti koje ispunjava tijelo, koraku, a sve je u umu! ... Iako se drustvene okolnosti mijenjaju, primoravaju vas na promjene planova iz egzistencijalnih razloga, shvatite da vas nista ne moze srusiti, a da se ne mozete dignuti. Svaka promjena nudi novu mogucnost, priliku osobnog izrazavanja kroz nova stvaranja, a andjeli znaju sto i koliko mozete, kolika je vasa snaga. Tamo gdje ne mozete uciniti nista, zadrzati staro, pustite da Univerzum pokaze gdje trebate biti, taj put je samo prema boljem, a samocu, povucenost, tugu zamijenit ce radost malih stvari i prisustvo onih koji se znaju smijati sitnicama.

Cijeli Svemir je vas, ako odete naprijed mozda se jednom vratite na stare staze pored kojih cete ostaviti novi, puniji, kreativniji trag! Andjeli gledaju i pjevaju jer oni znaju da vas blagoslovi cekaju! S ljubavlju prihvatite morano,s ljubavlju oprostite, s ljubavlju napravite novi korak bio dublji ili plici, jer samo ljubav vodi stazama iskrenosti i prepoznaje postene namjere, a srce ispunjeno ljubavlju privlaci ljubav, lijeci dusu i tijelo, otpusta ljutnju, cisti svoj unutarnji dom!
S ljubavlju za vas Gagga!♥

Pročitano 1984 puta