Utorak, 12 Svibanj 2015 07:33

I svećenici potvrđuju da crna magija postoji

Napisao 

- Još o umijeću zbog kojeg je Bjelovar postao središte medijske pozornosti

Objavljeno u tjedniku Novi Bjelovarac 16.1.2000.

Sudeći po reagiranju čitatelja, crne magije zbilja ima. Ali ima i načina pobijediti je. Naši sugrađani, ne želeći otkriti svoja imena, govore o tome s prilično nelagode i nervoze. Kažu, nisu to ugodna iskustva.

 

Navest ćemo nekoliko primjera. Pripovijeda majka mladog bjelovarskog intelektualca. Sin joj je bio marljiv, inteligentan, lijep dečko. Završio fakultet, zaposlio se. I onda je sve krenulo naopačke. Jednoga je dana nestao. Nije ga bilo danima, proživio je svakojake strahote. Ni nakon povratka kući nije sve bilo kao prije. I sam je posumnjao u crnu magiju. Mislio je da ga je "zacoprala" rođakinja. Onda ga je netko uputio na Kaptol, a potom jednom bjelovarskom svećeniku. I nakon nekoliko "tretmana" mladić se vratio u normalno stanje. Kažu da je taj svećenik mnogima pomogao.

U razgovoru s ljudima saznajem da su se mnogi obraćali za pomoć svećeniku u G. Dragancu. Nakon nekoliko neuspješnih pokušaja, dobivam ga na telefon. Vrlo je ljubazan i razgovorljiv, ali kaže: - Nisam ja taj. To je bio moj prethodnik, a on više nije tu. Sada je u Martinjskoj Vesi. On je bio uspješan u borbi protiv crne magije, ali mislim da nije imao dopuštenje Kaptola.

Priča žene je sljedeća. Mladi se bjelovarski bračni par, nakon nekoliko sretnih godina, najednom našao pred nesavladivim problemima. Nisu koristili nikakvi razgovori. Razvod je bio neizbježan. Tada je susjed rekao da treba otići k ženi koja može pomoći. Netko je, kažu, bacio čini na njih. Otišli su ženi u obližnjem selu, a ona im je, pogledavši u kavu, rekla: To je već riješeno. Bio je već vaš muž. Navodno joj nisu rekli ni tko su, ni odakle, ni tko je muž.

Jedan od slučajeva, koji prepričava žena srednje dobi, podsjeća na priče iz srednjeg vijeka. U vrtu je našla zakopana jaja. Nikada prije toga nije vjerovala u vještice i crnu magiju, coprijama se smijala. No, u obitelji su se događale čudne stvari. Više u šali nego u zbilji, a bila je ipak malo nervozna, rekla je mužu neka spali ta jaja. Čitala je nekada davno, i slušala priče u djetinjstvu da takve predmete treba spaliti. Muž joj se rugao, ali je jaja spalio. Drugog je dana saznala da je izbio požar kod žene koja ih ne voli, i koja se možda bavi crnom magijom. Kao da se vradžbina okrenula protiv nje.

Darko Maltar sa zaštitnom pločom

Jedan bjelovarski svećenik kaže: Čudno je to što se događa u Bjelovaru. Kao da nad njim visi neki crni oblak. Može se tome stati na kraj. Ali treba čvrsta volja i puno ljudi. Ima netko tko je jači od svega, a to je Isus. Treba vjerovati, ali mi u Bjelovaru nemamo kritičnu masu. Mračne sile djeluju tamo gdje ljudi to dopuste. Ako vjeruju da im se može nanijeti zlo, onda sile mraka mogu djelovati. Treba vjerovati u dobro, u Isusa koji je pobjednik nad zlom.

Jedan od onih koji vjeruju, i tvrde, da mogu pomoći je Bjelovarčanin ing. Darko Maltar. U posljednjih godinu-dvije bavi se intenzivno borbom protiv crne magije.

- Morao sam najprije zaštititi sebe od nepoželjnih utjecaja. Istraživanja su me dovela do otkrića tzv. pulzatora koji može pomoći ljudima pri meditaciji i čišćenju organizma od takozvane G-energije. Pulzator je višeslojan, konstruiran je za svaku osobu posebno, u njega ugrađujem psihoelemente osobe, genetske informacije, numerološke i astrološke vrijednosti osobe. Kompozicija boja na pulzatoru je prilagođena svakoj osobi i nije moguće šabloniziranje. Pulzator mora visjeti blizu mjesta meditacije jer proizvodi jako visoku psihičku energiju, do 500.000 bioenergetskih jedinica. Ilustracije radi, profesionalni bioenergoterapeuti u terapijama razvijaju do 200.000 jedinica. Svaku osobu, kojoj načinim pulzator, poučim kako ga koristiti.

Moja istraživačka iskustva pokazuju da su zračenja opasna za čovjeka jer mu razaraju duh. U jednom radiestezijskom mjerenju ustanovio sam prisustvo onoga što nazivam G-energija kod jedne mlade žene. Upozorio sam je, ali mi nije vjerovala, smijala se. Umrla je nakon mjesec dana u teškoj prometnoj nesreći, izgorjela je. G-energiji što je stručan naziv za "magijsku energiju" treba dati veću pažnju, nije to za smijanje. Ja sam imao sedam prometnih nesreća u čudnim okolnostima - kaže Maltar.

Treba li nakon ovih priča vjerovati da postoji crna magija ili ne, prosudite sami. Istina je da se sve može pretvoriti u dobar posao. Vjerujte ili ne, ali smiješno nije.

Pročitano 2476 puta

Ostali članci: zanimljivosti