Srijeda, 20 Veljača 2013 05:27

Ribe: U kojem smjeru pliva ovaj znak?

Napisao 

Da biste saznali više o Ribama, muškim ili ženskim, pročitajte u ovom horoskopu "u kojem smjeru pliva" ovaj znak Zodijaka: uzvodno ili nizvodno?

Ribe

Od 20. veljače do 20. ožujka

Tko god da je rekao: "Ja ne želim biti milijunaš - ja samo želim živjeti kao on", sigurno se divio nekoj Ribi. Bit ćete impresionirani šarmom Riba i njihovom lijenom dobroćudnom prirodom. One su indiferentne prema ograničenjima, još manje obraćaju pažnju na uvrede, optužbe i oštre primjedbe drugih ljudi.

Oči nekih Riba su jednostavno božanstvene. Ne mogu se drugačije opisati. Crte lica su elastične i pokretne, a obično imaju više jamice nego bore. Ribe izgledaju kao da plove, a ne hodaju - kao da plivaju kad idu kroz stan i niz ulicu. Možda ste pročitali da njihov znak - dvije ribe koje plivaju u suprotnom smjeru - označava da ih razdiru dvostruke želje. To nije točno. Dvostruke želje pripadaju Blizancima. Dvije ribe u suprotnim pravcima znače mogućnost koja se pruža Ribama: da plivaju do vrha ili do dna, i da nikada u potpunosti ne ostvare svoje ciljeve. Riba mora naučiti da treba služiti ljudskom rodu na neki način i izbjegavati ovozemaljska bogatstva.

Einstein - Riba koja je plivala uzvodno - stvorio je čitav novi svijet u kojem je vrijeme relativno. S druge strane, Ribe koje plivaju nizvodno peru suđe ili čiste snijeg. Izbor je uvijek tu, jer nikada ne nedostaje neobičnih talenata, ali Riba, s očima koje jasno vide sa strane, ponekad teško vidi ravno.

Za Ribu je tipično da ne vodi mnogo računa o sebi. Uglavnom troši sav višak energije (a nema mnogo za potrošiti) tako što pomaže rođacima koji imaju probleme ili se opterećuje prijateljima. Kod Riba postoji velik osjećaj sažaljenja i želja da pruži pomoć bolesnima i slabima. Riba suosjeća s bolesnima kao Djevica, ali poduzima još jedan korak pokušavajući razumjeti srca opterećenih i usamljenih, bez obzira na to koliko su čudni.

 

Muškarac

On nema predrasuda, škrt je u hladnim optužbama, a velikodušan u toploj toleranciji. Čak će pokušati razumjeti svoju punicu, a koliko muškaraca to čini? On posjeduje rijetko suosjećanje. Njegovi prijatelji imaju povjerenja u nj i ne brinu da će ga šokirati.

Potrebno je zaista mnogo da se Riba šokira. Kad bi vam netko rekao kako je malo zabrinut jer ima četiri različite žene u četiri države, vi biste možda rekli da je zaslužio zatvor i nazvali ga odvratnim podlacem. Vaš prijatelj Riba bi vjerojatno upitao: "Koje četiri države? Jeste li bili zaljubljeni u neku od njih?" Riba je radoznala, ali potpuno otporna na šokove. Što se Ribe tiče, čovjeku je potrebno samo razumijevanje i dobar odvjetnik.

U životu s muškarcem Ribom neće biti mnogo ljubomornih scena. Ako ih i ima, on je toliko dobar prirodan glumac (ako mu dopustite da vježba) da će se vjerojatno pretvarati kao da ih nema. Ali on je ipak muškarac, uza svu njegovu poetsku nježnu prirodu, tako da će na kraju očekivati vašu odanost. Međutim, možda ćete morati kontrolirati svoju vlastitu ljubomoru, jer će imati bliske prijatelje oba spola, s kojima će se ponekad družiti u čudno vrijeme.

Djeci će biti silno zabavan. Najvjerojatnije će ih povesti na vožnju čamcem, plivanje i ronjenje. Djeca će ga obožavati, i postati uravnoteženi i dobro prilagođeni odrasli ljudi baš zahvaljujući njegovoj rijetkoj sposobnosti da drži krhku ptičicu u ruci, a da je ne zgnječi niti uplaši. Nikada nemojte gaziti snove ovog čovjeka - on vam to neće zaboraviti niti oprostiti. Dajte mu šansu da ih pretvori u realnost. Pomozite mu da nađe sigurnu zvijezdu koju će pratiti, zvijezdu koja se neće ugasiti u pomrčini zdravog razuma. Može vas obasuti golemom i začuđujućom srećom ako je nježno njegujete.

 

Žena

Čak i bez astrologije, raširile su se glasine o šarmu žene Ribe. Ona ima svoje negativne strane, to je sigurno, ali na prvi pogled ona je san svakog dječaka iz osnovne škole. Nije ni čudo što ona visoko kotira. Ne pokušava zasjeniti svog muškarca, bilo da je udata ili ne. Ona nema ni najmanju skrivenu, neurotičnu želju da dominira nad njim na bilo koji način.

Žena Riba misli da njezin prijatelj, ljubavnik, mladić, brat, otac - zapravo bilo koji muškarac - može pobijediti cijeli svijet s jednom rukom vezanom iza leđa. Dovoljno je da pokaže i sasvim malo svoje dirljive vjere u njih, pa da ih uvjeri u to. Uostalom, zna se kakvi su muškarci. I vi se čudite zašto je toliko popularna? Djevojka Riba je topla, spokojna oaza mira za svoga ponosnog muškarca.

Kao vjetrovi u ožujku, vaša će djevojka Riba mijenjati različita raspoloženja. Ona je strasno sentimentalna, i kada su joj osjećaji povrijeđeni, suze joj teku kao kiša. Gledat će vas tako prijekorno, da ćete se osjećati kao da ste udavili kunića.

Djevojka Riba će dati sve od sebe za svoju djecu, osim velikog dijela koji čuva za vas. Ona će ih sve voljeti, ali će biti više na strani onih ružnijih, slabijih, manjih ili bolesnih. Ribe su najbolje majke na svijetu kad treba razumjeti stidljivost malih dječaka i bolno odrastanje mladih djevojaka. Majka Riba žrtvovat će sve da bi njena djeca imala ono što je njoj bilo uskraćeno kao djetetu.

Lebdeći negdje između tihih voda mora i zvjezdane maglice, tek jedva dodirujući zemlju kad je neophodno, Ribe žive svoj život usamljeno, jer razumiju istinu koja je preduboka da bi se riječima iskazala. Oni koji joj žele biti prijatelji, oni koji je vole, moraju biti maštoviti da uhvate čudne puteve njenog uma i emocija.

Pročitano 4548 puta

Ostali članci: zanimljivosti