Ponedjeljak, 29 Prosinac 2014 11:17

Pobijedi želju za slatkišima pomoću 5 lakih trikova

Napisao 

Vježbanjem ćeš sagorjeti masnoće, ali i umanjiti apetit i želju za šećerom. Preporučuju se brze šetnje, dodatnih 15 minuta popodnevnog treninga, ili hodanje stubama umjesto odlaska liftom na popodnevni ručak.

 

 

TEŠKO je oduprijeti se svim tim šarenim slasticama u ovo blagdansko doba. 

 

 

 

Ne brini, nećemo ti savjetovati da se odrekneš baš svakog kolača. Dovoljno je držati se nekoliko jednostavnih trikova koji će pomoći tvom tijelu da blagdanske delicije odmah ne taloži kao masnoće, te da spriječi nagli porast i pad energije.

 

 

 

Vježbaj

 

 

 

Potrebno je puno fizičke aktivnosti da bi se sagorio jedan trenutak slabosti. No, čak i kad ne možeš puno vježbati, kratki kardio trening bolji je nego ništa.

 

 

 

Vježbanjem ćeš sagorjeti masnoće, ali i umanjiti apetit i želju za šećerom. Preporučuju se brze šetnje, dodatnih 15 minuta popodnevnog treninga, ili hodanje stubama umjesto odlaska liftom na popodnevni ručak.

 

 

 

Smanji unos ugljikohidrata

 

 

 

Ako se želja sa slatkišima javlja prije ručka ili večere, iz sljedećeg obroka izbaci kruh i ugljikohidrate. Pojedeš li nešto slatko, drži se salate i čistih proteina. Izbjegavaj dodatni krumpir ili tjesteninu. 

 

 

 

Ovako će dnevni unos kalorija biti pod kontrolom, a razina šećera u krvi stabilna.

 

 

 

Popij čašu (ili dvije) vode

 

 

 

Kad nastupi pad energije nakon unosa šećera, vjerojatno ćeš posegnuti za kavom. No, i ta je energija kratkog vijeka, pa radije hidratiziraj tijelo pijući čistu vodu.

 

 

 

Više vode pomoći će tijelu da izbaci višak šećera. Trebaš li kofein, odluči se za šalicu nezaslađenog čaja.

 

 

 

Pojedi visokoproteinski međuobrok

 

 

 

Bez obzira na to koliko kalorija uneseš tijekom obroka, zahvaljujući šećeru u krvi postoji velika šansa da ćeš osjetiti glad nakon otprilike dva sata.

 

 

 

Međuobrok pun proteina zasitit će te do sljedećeg većeg obroka. Dobar izbor su jabuke s maslacem od kikirikija, tvrdo kuhano jaje ili grčki jogurt.

 

 

 

Ostani na nogama

 

 

 

Nemoj se zavaliti u kauč i tako provesti cijelo poslijepodne. Probaj što više vremena provesti na nogama. Istraživanja su pokazala kako se ljudi koji upotrebljavaju radni stol za kojim moraju stajati osjećaju organiziranije, fokusiranije i produktivnije.

 

 

 

Stajanje će sagorjeti više kalorija nego sjedenje, a jedno Australsko istraživanje kaže kako naizmjenično sjedenje i stajanje pomaže regulirati krvni šećer.
 
Izvor: index.hr

 

Pročitano 1991 puta

Ostali članci: zivot